Iran

El Comitè Internacional va anunciar ahir que era lliure

La televisió estatal nega l'alliberament de Shakineh i diu que només ha sortit de la presó per gravar un reportatge

Les notícies sobre l'alliberament de Shakineh Ashtinai, la iraniana acusada d'adulteri i que podria ser executada per lapidació són falses. Teheran assegura ara que només va sortir unes hores de la presó per filmar un reportatge.

Shakineh Mohamadi Ashtianí,la iraniana acusada d'adulteri i complicitat en l'assassinat del seu marit, va sortir de la presó només durant unes hores per ser conduïda a casa seva, on va gravar un reportatge per la cadena estatal Presstv. Amb aquest informació la web de PressTV  desmenteix la notícia del seu alliberament, que ahir va difondre el Comité Internacional contra la Lapidació.

"La dona acusada d'assassinat i d'adulteri ha acompanyat un equipo de la TV a casa seva per relatar els detalls de l'assassinat del seu marit en l'escenari del crim", diu l'encapçalament de la notícia. "Al contrari del que s'ha publicat per la premsa internacional sobre l'alliberament de Shakineh, (el cert és que) un equip de producció en col·laboració amb PressTV va arribar a un acord amb la Justícia per acompanyar-la a casa i recrear l'escena del crim", afegeix la notícia.

La cadena assenyala que el reportatge s'emetrà avui divendres a les 20.35 dins del program Iran Today, i que els testimonis que es recullen són els del seu fill, Sajad Ghaderzadeh, i el seu advocat, Javid Houtan Kian, que també estan empresonats.

L'avenç del documental que va emetre ahir la mateixa cadena inclou imatges d'Ahstianí, afirmant que "vam planejar la mort del meu marit". Un periodista iranià que no ha volgut ser identificat ha explicat a l'agència EFE que tot apunta que el documental argumentarà la tesi judicial que l'assassinat precedeix a l'adulteri, de manera que la dona seria condemnada a morir a la forca enlloc de lapidada.

La setmana passada va ser executada a l'Iran una altra dona acusada de participar en l'assassinat de l'exdona del seu amant, un conegut futbolista de la dècada de 1980.

Etiquetes

Més continguts de