Internacional 16/01/2012

Iran reprèn la lluita contra les Barbies

Els comerciants de les principals ciutats expliquen que la policia moral els està obligant, des de fa unes setmanes, a retirar la nina de Mattel de les botigues

Reuters
1 min

TeheranIran continua amb la seva "guerra" contra les influències de la cultura occidental. Els comerciants han alertat que la policia els està demanant des de fa unes setmanes que retirin les nines Barbie de les seves botigues i promocionin altres joguines que promoguin uns valors més afins amb el règim d'Ahmadinejad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i que aquesta famosa nina produïda per Mattel va ser declarada no islàmica l'any 1996 per les seves "conseqüències socials i culturals destructives", els comerciants les havien seguit venent fins fa unes setmanes, quan van començar a notar que la policia moral iraniana intensificava les visites a les botigues per demanar-ne la retirada.

La policia moral prefereix que els comerciants posin en llocs visibles Sara i Dara, una nina que respecta la manera tradicional de vestir iraniana, amb un vel que li cobreix el cabell, i la seva parella masculina.

stats