Internacional 19/12/2011

Ordre d'arrest contra el vicepresident iraquià, acusat de terrorisme

El bloc polític Al Iraqiya anuncia que boicotejarà les reunions del govern d'unitat arran de l'ordre de detenció contra un dels seus dirigents

Efe
1 min
El vicepresident iraquià, Tarez al Hashimi, en una fotografia d'arxiu / EFE

BagdadLes autoritats judicials iraquianes han emès una ordre de detenció contra el vicepresident iraquià, l’exmilitar sunita Tareq al-Hashimi, al qual s’acusa de delictes vinculats al terrorisme. En una roda de premsa, el portaveu del ministeri de l'Interior, el general Adel Daham, ha explicat que l'ordre ha sigut emesa pel Consell Judicial Superior per impedir que Al-Hashimi i diversos dels seus ajudants viatgin fora del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu també ha ofert els testimonis de tres detinguts, entre ells dos agents de policia, que han afirmat que treballaven per Al-Hashimi, que els havia donat instruccions per portar a terme operacions terroristes aprovades després per ell mateix.

Arran de l'ordre de detenció contra un dels seus dirigents, el bloc polític Al Iraqiya, el segon més important de l'Iraq, ha decidit boicotejar les reunions del govern d'unitat nacional del primer ministre Nuri al-Maliki. L’ordre judicial, que coincideix amb la retirada de les tropes nord-americanes del país, amenaça amb inflamar els conflictes sectaris i polítics que viu actualment l’Iraq.

stats