Iraq
Internacional 31/12/2011

Iraq declara el 31 de desembre festa nacional per commemorar la retirada de les tropes dels EUA

El primer ministre insta el poble a preservar al sobirania i la independència del país. Nuri al Maliki cita el renaixement de les institucions com a repte de futur

Agències
1 min
Nuri Al Maliki declara el dia 31 de desembre festa nacional / REUTERS

BagdadEl primer ministre de l'Iraq, Nuri al Maliki, ha declarat el dia 31 de desembre festa nacional per commemorar la retirada de les tropes dels Estats Units del país. "El dia d'avui és una festa per tots els iraquians, és l'alba d'un nou dia sobre el país de la Mesopotàmia que tots van ajudar a que es complís", ha dit el cap del govern durant un acte per celebrar la sortida de les tropes nord-americanes.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En el seu discurs, Al Maliki ha instat el seu poble a preservar la sobirania i la independència de l'Iraq en la nova etapa que comença el país.

Entre els reptes de futur, el primer ministre ha citat el renaixement de les institucions i els diversos sectors, entre ells el polític, econòmic, cultural i social. Aquestes mesures tenen l'objectiu, segons Al Maliki, de complir "les aspiracions del poble, que ha patit moltes privacions, injustícies i persecucions".

El passat 18 de desembre, els Estats Units van donar per acabada la retirada de les seves tropes de l'Iraq en compliment de l'acord signat entre Washington i Bagdad el 2008.

Després de la retirada s'ha produït una escalada de la violència al país, on ha augmentat també la tensió religiosa motivada per l'ordre d'arrest contra l'exvicepresident sunnita Tareq Al Hashemi.

stats