Islàndia, en alerta vermella per als avions per l'erupció del volcà Bardarbunga

El record del col·lapse aeri que va provocar un altre volcà islandès (l'Eyjafjallajökull) el 2010 fa que tot Europa n'estigui pendent

Les autoritats islandeses han emès una alerta vermella per a avions davant possibles emissions de cendra del volcà Bardarbunga, que en aquests moments està registrant una petita erupció subglacial, segons informa la cadena britànica BBC.

De moment, solament s'ha tancat l'espai aeri que envolta el volcà, situat al centre del país, segons ha informat la Policia islandesa en el seu compte de Twitter.

"Sembla que ha començat una petita erupció de lava subglacial sota la glacera Dyngjujökull", segons ha informat l'Oficina Meteorològica d'Islàndia. "El color de l'alerta de vol pel volcà ha canviat de taronja a vermell", ha afegit el comunicat recollit per la cadena britànica.

Per la seva banda, l'autoritat d'aviació europea Eurocontrol ha indicat que emetrà una predicció regular dels nivells de cendra en l'atmosfera en el moment en què el volcà faci erupció, tal com va passar el 2010 amb el Eyjafjallajökull –que va provocar el tancament més important de l'espai aeri europeu des de la Segona Guerra Mundial i va generar pèrdues de 1.700 milions d'euros.

Segons el pronòstic que faci Eurocontrol, les aerolínies decidiran com s'adaptaran a aquestes circumstàncies o si canviaran els seus plans de vol.