Palestina
Internacional 31/10/2011

Els EUA bloquegen el finançament de la Unesco després del reconeixement de Palestina

Els EUA han suspès les aportacions econòmiques que feia per finançar la Unesco, el 22 per cent del pressupost d'aquest organisme, arran del reconeixement de Palestina com a estat membre

Ara
1 min
El ministre palestí que ha intervingut a la Unesco

BarcelonaPoques hores després del vot pel reconeixement de Palestina a la Unesco, els EUA han anunciat que bloquegen la partida de 60 milions de dòlars que havien d'aportar a aquest organisme de l'ONU amb seu a París.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un portaveu del Departament d'Estat ha assegurat que havien de transferir aquesta quantitat aquest mes de novembre però que no ho faran, amb el que es fa realitat l'amenaça d'aturar el finançament de la Unesco si reconeixia Palestina que feia setmanes que havien llençat.

El reconeixement de Palestina com a membre de ple dret de la Unesco ha provocat les crítiques de països com ara els Estats Units o Israel mentre que Palestina ha qualificat el gest de "victòria del dret, la justícia i la llibertat"

Palestina

El president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, ha qualificat de "victòria del dret, la justícia i la llibertat" el reconeixement a la Unesco.

Israel

El govern hebreu manté que el reconeixement de Palestina a la Unesco allunya les perspectives d'un acord de pau i condemna aquest gest "unilateral" que posa "obstacles inútils" el camí de la represa de les negociacions.

Estats Units

La Casa Blanca condemna aquest gest de la Unesco que és, segons el govern dels EUA, "prematur" i "contraproduent" per la pau entre Israel i Palestina.

Espanya

La delegació espanyola la Unesco ha donat suport al reconeixement de Palestina i ha lamentat la falta d'unitat de la UE en aquesta qüestió. La ministra Cristina Garmendia considera que el seu govern s'ha situat en el "cantó correcte de la història".

stats