Israel
Internacional 19/03/2012

Israel i Iran s'estimen a la xarxa

Un matrimoni israelià inicia una campanya a la xarxa per enviar un missatge de pau a l'Iran. Malgrat la censura, molts iranians s'han afegit a la iniciativa i han assegurat que "l'odi va ser inventat per la propaganda del règim"

Ara
1 min

BarcelonaUn matrimoni d'israelians, Ronny Edry i Michak Tamier, amb el suport dels estudiants d'una escola de disseny gràfic, han impulsat una campanya a travésm de la xarxa per fer saber al poble iranià que no senten odi per ells.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La iniciativa 'L'Israel estima l'Iran' pretén enviar un missatge de Pau a través de diversos cartells amb missatges com "Nosaltres mai bombardejarem el vostre país" o "Us estimem".

"Jo no sóc un representant oficial del meu país. Sóc pare i mestre", va escriure a la xarxa Edry i va afegir que volia enviar un missatge a Iran en nom dels seus veïns, familiars, estudiants i amics: "Us estimem i no us volem cap mal".

Edry ha explicat al diari israelià 'Haaretz' que esperava que la seva iniciativa arribés als ciutadans iranians, però no pensava que guanyaria tant impuls. La pàgina ja comptava amb més de 1.000 seguidors al 'Facebook' la primera setmana.

La resposta del poble iranià va tardar tan sols 48 hores en arribar. Al principi, explica Edry, els iranians conversaven a través d'identitats anònimes per por a represàlies. Malgrat la censura, finalment, els missatges amistosos i d'agraïment dels iranians van bombardejar la pàgina. "El poble iranià, al marge del règim, no guarda rancor ni enemistat contra ningú", "mai hem vist els israelians com els nostres enemics" o "L'odi va ser inventat per la propaganda del règim", són alguns dels missatges que els iranians han escrit a la xarxa.

stats