CONFLICTE AL PRÒXIM ORIENT

Israel mobilitza 16.000 reservistes per reforçar l'ofensiva a Gaza

Segons mitjans locals, amb el reclutament de tropes addicionals s'eleven a 86.000 els soldats que participen en l'ofensiva israeliana

L'exèrcit israelià ha cridat a files 16.000 reservistes per unir-se a les tropes desplegades a la franja de Gaza i reforçar l'ofensiva que ja fa 24 dies que dura, segons han explicat fonts militars.

Una portaveu de l'exèrcit hebreu ha confirmat a Efe que la crida es va fer ahir i que els reservistes tenen per missió reforçar i reemplaçar les actuals tropes que es troben sobre el terreny a Gaza.

Segons indiquen mitjans locals, amb el reclutament de tropes addicionals s'eleven a 86.000 els soldats que participen en l'ofensiva israeliana.

Una destacada font militar citada pel mitjà digital Ynet ha assenyalat que la crida a files "donarà a l'exèrcit el temps necessari per completar la missió". "Avui decidirem on els col·loquen i en quines comandàncies", ha afegit.

L'executiu israelià va decidir ahir continuar la campanya a Gaza fins a completar els seus objectius, el principal dels quals és el desmantellament de túnels subterranis cavats per les milícies palestines.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha convocat avui al Mministeri de Defensa a Tel Aviv una nova reunió del gabinet per analitzar els últims esdeveniments a Gaza.