Publicitat
Publicitat

Pròxim Orient

Israel es disculpa pels egipcis morts a mans de l'exèrcit hebreu

El ministre de defensa, Ehud Barak, anuncia una investigació conjunta amb el Caire. Recorda la importància de l'acord de pau entre els dos països

El ministre de Defensa d'Israel, Ehud Barak, s'ha disculpat per les morts de soldats egipcis divendres a la península del Sinaí, en els enfrontaments entre l'exèrcit israelià i milicians palestins. Barak ha anunciat l'obertura d'una investigació conjunta amb l'exèrcit egipci sobre l'incident. Segons la versió israeliana, cinc soldats i policies egipcis van morir "per error" a la frontera en un tiroteig, mentre l'exèrcit del Tsahal perseguia els milicians palestins.

L'incident va portar Egipte a retirar l'ambaixador d'Israel i a elevar una protesta formal. Les declaracions de Barak són el resultat de la reunió d'aquest matí a alt nivell de l'executiu israelià per analitzar com rebaixar la tensió amb Egipte. Barak també s'ha referit a la importància de l'acord de pau entre Egipte i Israel, pel qual el règim del derrocat Hosni Mubàrak s'havia convertit en un dels principals aliats a la regió de l'estat hebreu, malgrat un fort rebuig popular.


Etiquetes

Més continguts de