Internacional 17/11/2012

Israel abat un míssil llançat des de Gaza contra Tel Aviv

Una seixantena de coets s'han disparat des de Palestina cap a Israel aquest dissabte

Efe
1 min
Un coet disparat des de Gaza cap a Israel / EFE / EPA

JerusalemEl sistema antimíssils israelià Cúpula de Ferro ha abatut aquest dissabte un coet disparat des de Gaza contra la regió de Tel Aviv, on han sonat les alarmes per tercera vegada des de dijous passat, segons informacions de l'exèrcit d'Israel.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es tracta del primer projectil interceptat en aquesta zona per Cúpula de Ferro, hores després del desplegament a la zona d'una cinquena bateria del sistema.

Les Brigades d'Ezedín al Kassem, braç armat de Hamàs, han reivindicat en un breu comunicat el llançament de dos coets contra la ciutat, el cor econòmic del país.

El canal 2 de la televisió israeliana assegura que un segon coet ha caigut en un espai obert de la regió de Tel Aviv i que no ha causat ferits. Però les restes d'aquest míssil encara no s'han localitzat.

És la tercera vegada que sonen les alarmes antiaèries a Tel Aviv durant l'operació 'Pilar Defensiu' iniciada el dimecres, cosa que no passava des que el 1991 el llavors president iraquià, Saddam Hussein, va llançar míssils Scud contra Israel com a represàlia per l'inici de la Guerra del Golf.

Segons ha informat un cap militar israelià a la BBC, aquest dissabte s'han disparat 60 míssils des de Gaza cap a Israel, tot i que la majoria cauen en àrees despoblades.

stats