Pròxim Orient
Internacional 16/10/2011

Israel fa públics els noms dels presoners palestins que alliberarà a canvi del soldat Guilad Shalit

Entre els 477 personers palestins que seran alliberats dimarts hi ha 27 dones. Tots ells van ser acusats de planejar, col·laborar o cometre atemptats

Agències
1 min

JerusalemLa identitat dels 477 presos palestins que Israel posarà en llibertat aquest dimarts ja és pública. Entre ells hi ha 27 dones i tots ells van ser empresonats acusats de planejar, col·laborar o cometre atemptats. A canvi d'aquest moviment, el soldat israelià Guilad Shalit, capturat pel grup islamista Hamàs des del 25 de juny de 2006, també serà alliberat. L'intercanvi va ser pactat entre Israel i Hamàs dimarts passat després d'anys de negociacions i amb la mediació d'Egipte.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'intercanvi no inclou l'alliberament d'alguns dels líders que reclamava Hamàs, però alguns israelians no veuen amb bons ulls el fet que 280 dels alliberats complien cadena perpètua.

Els palestins que no han llegit el nom dels seus familiars a la llista hauran d'esperar que es publiqui la identitat dels 550 altres presos que rebran la llibertat un cop Gilad Shalit torni a casa.

stats