Internacional 12/10/2011

Berlusconi demanarà aquest dimecres un vot de confiança al Parlament

El gest del primer ministre italià arriba després que el govern italià no hagi aconseguit aprovar els pressupostos. 'Il Cavaliere' comprovarà si encara té el suport de la majoria per seguir governant

Efe
1 min
Jean-Claude Trichet va proposar a Silvio Berlusconi que reformés els convenis col·lectius, les pensions i, en cas que fos necessari, rebaixés els sous.

RomaEl primer ministre italià, Silvio Berlusconi, es presentarà aquest dimecres a la Cambra dels Diputats per demanar una qüestió de confiança, que es votarà previsiblement aquest dijous, després que el govern no aconseguís aprovar els pressupostos de l'Estat. És la segona vegada en aquesta legislatura que Berlusconi se sotmet a un vot de confiança. Al desembre va acudir al Parlament per verificar si tenia el suport de la majoria després de la marxa del seu soci de govern, Gianfranco Fini, i altres dels seus propers.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La Cambra baixa no va poder aprovar aquest dimarts els comptes de l'Estat perquè es va registrar un empat de 290 vots a favor i en contra en el primer article, fet que va provocar que s'hagués de suspendre la ratificació.

El cap d'Estat italià, Giorgio Napolitano, va afirmar que la situació d'aquest dimarts “suscita interrogants i preocupacions” i va emetre una nota en què ha demanat a Berlusconi que comprovi si té encara la majoria de suport per seguir governant.

stats