Itàlia
Internacional 13/07/2011

La Fiscalia de Palerm acusa un ministre del govern de Berlusconi de tenir tractes amb la màfia

El ministre de Polítiques Agrícoles de Berlusconi, Saverio Romano, ja va ser investigat pel mateix delicte el 1999. Ara l'acusen dos mafiosos col·laboradors de la justícia

Efe
1 min

RomaLa Fiscalia de Palerm ha demanat avui l'enjudiciament del ministre italià de Polítiques Agrícoles, Saverio Romano, per presumpta col·lusió amb la Cosa Nostra, la màfia siciliana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Romano, ministre des del passat 23 de març, està acusat per dos mafiosos col·laboradors de la justícia d'estar "a disposició" de la Cosa Nostra, i en particular dels capos de la localitat de Villabate, Nicola i Antonino Mandala.

El ministre ja va ser investigat el 1999 per la seva suposada relació amb la màfia, però aquella vegada la perquisició va ser arxivada.

L'any 2005 va obrir-se una nova investigació després de les declaracions d'alguns mafiosos col·laboradors de la justícia.

El passat 8 de juliol, un jutge del Tribunal de Palerm va rebutjar la petició d'arxivar al causa contra Romano. En els propers dies, un magistrat decidirà si acull la petició i envia a judici el ministre de Berlusconi.

stats