Itàlia permet que els infants surtin al carrer tot i el confinament

El ministeri de l’Interior italià va informar dimarts que els infants podran sortir a passejar acompanyats d’un sol membre de la família i prop de casa, malgrat que es mantingui el confinament del conjunt de la població per frenar l’expansió del coronavirus. La decisió s’ha pres després que associacions de psicòlegs, educadors i pares d’Itàlia demanessin insistentment al govern que els menors poguessin sortir de casa.

L’executiu va decretar el confinament de la població fa tres setmanes (en el cas del nord d’Itàlia, fa més d’un mes). Amb tot, permet que una persona pugui sortir a passejar prop de casa, sempre que ho faci sola, cosa que impedia fins ara que els nens ho poguessin fer.

“Hem compartit amb el ministre de Sanitat la necessitat de permetre que totes les persones en edat de desenvolupament, és a dir, menors d’entre 0 i 18 anys, puguin fer activitats físiques i recreatives a l’aire lliure, però sempre acompanyats per un membre de la família i respectant la distància social”, han destacat la ministra d’Igualtat d’Oportunitats i Família, Elena Bonetti; la subsecretària de Salut amb responsabilitat en medicina per a nens i adolescents, Sandra Zampa, i el president de la Societat Italiana de Pediatria, Alberto Villani, que precisament ahir havien fet arribar una carta al ministre de Sanitat amb aquesta petició.

D’altra banda, el president de l’Institut Superior de Sanitat, Silvio Brusaferro, va assegurar ahir que Itàlia ha arribat al “pic” de la corba de contagis. Això vol dir que la xifra de persones contagiades no hauria d’incrementar en els pròxims dies i que fins i tot en uns dies hauria de començar a disminuir. Itàlia va registrar dilluns 1.648 contagis nous, la xifra més baixa en els últims vint dies, tot i que la xifra de morts es manté molt elevada: 812 respecte a diumenge. A nivell nacional, s’ha passat d’un augment diari de 6.500 casos a uns 4.000, fins a arribar dilluns als 1.648. Ahir la xifra va augmentar lleugerament respecte al dia anterior i es va arribar als 2.100 contagiats. La xifra global a tot el país és de 105.792, i un total de 15.729 persones han superat la malaltia.