Itàlia plora els morts del terratrèmol

Renzi i Mattarella participen en els funerals d'estat. El nou balanç s'eleva a 290 víctimes

El president de la República italiana, Sergio Mattarella, i el primer ministre, Matteo Renzi, han participat aquest dissabte a la població d'Ascoli Piceno, al centre del país, en el funeral per les víctimes del terratrèmol de dimecres.

Acompanyats per altres autoritats, han assistit a la cerimònia, celebrada en un poliesportiu adjacent a l'Hospital Mazzoni, on s'han disposat els fèretres amb els cossos de 35 dels 290 morts. En l'acte, el primer que se celebra mentre Itàlia està en dol nacional per la catàstrofe del 24 d'agost, s'ha sabut que un nou recompte provisional de víctimes ja eleva a 290 els morts pel sisme.

La major part dels morts, 230, s'han registrat a la ciutat d'Amatrice, a la regió del Laci, a uns 140 quilòmetres al nord-est de Roma i que va ser la més afectada pel terratrèmol de magnitud 6 en l'escala de Richter.

El funeral d'estat el presideix el bisbe d'Ascoli Piceno, Giovanni D'Ercole, i hi han participat familiars de les víctimes i algunes de les milers de persones que s'han sumat a les tasques de rescat i assistència als damnificats.

Tant Renzi com la seva esposa, Agnese Landini, no han amagat l'emoció durant l'homilia. " Els campanars han caigut, però tornaran a sonar", ha dit el bisbe. "No tingueu por del vostre patiment, i no perdeu el valor. Junts reconstruirem les nostres cases i esglésies", ha afegit.

Alguns dels familiars ferits pel sisme han estat a les primeres files al costat dels fèretres amb els cossos dels morts, i d'altres han seguit la cerimònia asseguts a terra abraçats als taüts.