MÓN
Internacional 28/05/2011

Ja són nou els morts a Alemanya pel brot infecciós dels cogombres espanyols

Un miler de persones estan afectades per la síndrome que provoca el bacteri present als vegetals. Les autoritats alemanyes demanen als ciutadans que extremin les mesures d'higiene

Efe
1 min

BerlinLes autoritats sanitàries alemanyes han elevat avui a nou el nombre de morts i han mantingut en prop de mil el d'afectats pel brot d'una perillosa variant del bacteri 'E. coli enterohemorràgic'. L'última mort a causa de la síndrome que produeix aquest germen és la d'una dona de 84 anys, morta aquest matí. Les autoritats sanitàries alemanyes apunten que encara no s'ha arribat al punt àlgid de la infecció, per la qual cosa demanen als ciutadans, especialment als del nord del país, on s'han produït la gran majoria de casos, que extremin les mesures d'higiene. Al llarg d'una setmana s'han comptabilitzat ja més casos a Alemanya de la infecció per aquest germen que els que es produeixen habitualment en tot un any. 



Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats sanitàries alemanyes van anunciar dijous que el brot infecciós té l'origen en cogombres procedents de l'Estat espanyol comercialitzats a través del mercat central d'Hamburg, un important centre de distribució regional. El focus infecciós va ser detectat després d'analitzar, entre d'altres verdures, quatre cogombres escollits aleatòriament del mercat central d'Hamburg, dels quals tres procedien d'Espanya i l'altre d'Holanda, segons van apuntar ahir diversos mitjans locals.

stats