Ja són més de 5 milions els refugiats sirians

Segons dades de les Nacions Unides, els que fugen de la guerra de Síria es dirigeixen als països més propers.Turquia és qui rep més refugiats

La xifra de refugiats sirians ja supera els 5 milions, segons dades que ha publicat aquest dijous l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). La sortida de ciutadans del país s'ha incrementat de nou el darrer mes a causa de l'ofensiva que els rebels encara duen a terme al nord-oest de la ciutat de Hama

Els sirians abandonen casa seva per dirigir-se als països més propers, com Turquia, Jordània, Iraq i Egipte, però molts intenten arribar a Europa, que ja ha rebut gairebé 900.000 sol·licituds d'asil entre abril del 2011 i octubre del 2016. Suècia i Alemanya són els destins preferits.

L'onada més gran de refugiats va produir-se entre el 2013 i el 2014. Durant els 2 anys posteriors, la sortida de sirians del país va estabilitzar-se, però ha augmentat una altra vegada des de la victòria militar del govern de Baixar al-Assad i els seus aliats russos.  

Els sirians abandonen el país des que l'any 2011 van produir-se les protestes antigovernamentals per enderrocar el govern d'Al-Assad. Aquella onada revolucionària va acabar desembocant en un conflicte armat entre les tropes oficials, els rebels, els militants islamistes i les tropes estrangeres.