França
Internacional 17/04/2012

Jacques Chirac votarà per François Hollande

Un historiador proper a l'expresident francès diu al diari "Le Parisien" que l'antic mandatari de centre-dreta donarà suport al candidat socialista. Chirac va mostrar en les seves memòries les seves desavinences amb el president Sarkozy

Afp
1 min
ENTRE LA CONDEMNA I LA POPULARITAT RESTAURADA La vellesa i la malaltia han permès a Jacques Chirac recuperar el suport dels francesos. El president, que en aquesta fotografia apareix a l'interior del seu vehicle a París la tardor del 2009, va ser condemnat ahir per malversació de  fons públics durant la seva etapa com a alcalde de la capital francesa.

ParísL'antic president francès, el centre-dretà Jacques Chirac, votarà el socialista François Hollande en la primera ronda de les presidencials a França, diumenge vinent, segons ha afirmat aquest dimarts el diari 'Le Parisien'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'historiador Jean-Luc Barré, que va col·laborar amb Chirac per escriure les memòries del president, ha dit al rotatiu francès que Jacques Chirac –que té una relació complicada amb Nicolas Sarkozy, el seu successor– no feia broma quan va dir l'any passat davant un grup de periodistes que votaria per Hollande. Després de rebre crítiques per fer aquest comentari el juny passat, Chirac va dir que bromejava.

"El visito sovint, esmorzem o dinem junts i, després de quatre anys de converses, crec que sóc un dels que millor coneixen la seva manera de pensar", ha dit Barré.

'Le Parisien' ha assegurat que la família de Chirac, president del 1995 al 2007, es troba dividida sobre els seus candidats presidencials predilectes. Segons Barré, la seva filla, Claude, i el seu gendre, Fréderic Salat-Baroux, també són partidaris d'Hollande. L'esposa de l'exmandatari, Bernadette Chirac, és l'única disposada a votar per Sarkozy, a qui ha donat suport públicament.

Chirac, de 79 anys, i Hollande, de 57, tenen arrels polítiques comunes a Corrèze, un departament rural del centre de França. L'historiador Barré ha assegurat que els dos homes "tenen en comú un mateix compromís amb els valors republicans i el rebuig de totes les formes d'extremisme i discriminació".

Després de deixar l'Elisi el 2007, Chirac, que ha patit un deteriorament de salut en els darrers anys, va deixar de fer comentaris polítics.

stats