Seguretat nuclear
Internacional 26/03/2012

El Japó només té un reactor nuclear en marxa

El govern ha ordenat aturar progressivament totes les centrals per sotmetre-les a proves de resistència. L'única que queda en funcionament es portarà a parada tècnica el maig

Agències
1 min
La central de Kashiwazaki-Kariwa està aturada per fer proves / REUTERS

TòquioL'operadora Tepco ha aturat la central nuclear de Kashiwazaki-Kariwa,per una revisió rutinària, de manera que el Japó només manté en funcionament un reactor nuclear, un any després de la crisi de Fukushima. El reactor número 3 de la planta de Tomari, a l'illa de Hokkadido, també s'aturarà el maig. El país compta amb un total de 54 reactors.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La companyia, que és la principal empresa elèctrica de la zona metropolitana de Tòquio, amb uns 30 milions d'habitants, obtenia gairebé el 30% de l'energia de les seves plantes nuclears. A més de demanar a empreses i particulars mesures d'estalvi energètic, Tepco a tornat a posr en funcionament centrals tèrmiques

El tancament progressiu dels reactors del Japó, ha aixecat l'alarma sobre el subministrament energètic al país, sobretot a mesura que s'apropa l'estiu, quan la demanada elèctrica arriba al seu màxim. El president de la companyia, Toshio Nishizawa, ha declarat que s'esforçaran per mantenir un subministrament estable, però el govern calcula que el Japó tindrà un 10% menys de subministrament que l'any passat.

Les parades tècniques s'estan fent perquè els reactors puguin sotmetre's a les proves de resistència que exigeix el govern, amb l'objectiu d'evitar un altre desastre i de donar garanties a les administracions locals. Divendres, la Comissió de Seguretat nuclear ha aprovat els primers resultats de dos reactors de la central d'OI, al centre del país, el primer pas per reactivar-los.

stats