Internacional 14/03/2011

Japó tremola amb una nova rèplica de 6,3 graus

El sisme s'ha sentit a la costa oriental del país, la més castigada pel terratrèmol de divendres. Els experts alerten que les rèpliques es poden repetir, amb intensitat, fins dimecres

Efe
1 min

TòquioJapó ha tornat a tremolar, avui, amb una nova rèplica de 6,3 graus en l'escala Richter que ha sacsejat la zona nord-oriental del país. L'agència metereològica nipona ha informat que el sisme ha tingut lloc a les 15.13, horal local, i l'epicentre ha estat a l'Oceà Pacífic, just davant de les costes de les províncies de Miyagi -la més afectada pel terratrèmol- i Iwate, a uns 10 quilòmetres de profunditat. La zona nord-oriental del Japó ha patit quasi 300 rèpliques del devastador terratrèmol del divendres i del posterior tsunami que ha causat la mort d'almenys 1.600 persones, tot i que es tem que aquesta xifra pugui augmentar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els sismòlegs japonesos ja han advertit que les rèpliques poden continuar tota la setmana, amb un 70% de possibilitats que fins al dimecres siguin de fins a 7 graus en l'escala Richter. El director de l'Agència Meteorològica del Japó, Takashi Yokota, va destacar ahir que el dimecres s'haurà reduït en un 50% el risc de rèpliques a les costes de les províncies Ibaraki i Miyagi.

stats