Internacional 09/09/2013

John Kerry adverteix del risc de no actuar a Síria

Rússia reconeix que encara hi ha "alguna possibilitat per a una solució política", tot i que manté el suport al règim de Damasc

Ara
1 min

BarcelonaEl secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, ha assegurat aquest matí en una visita a Londres que Damasc encara compta amb un "gran estoc d'armes químiques" i que "el risc de no actuar és més gran que el d'intervenir".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El diplomàtic nord-americà ha ofert com a única alternativa per evitar la intervenció a Síria que el règim de Damasc retorni tot l'arsenal d'armes químiques a la comunitat internacional.

Alhora, ha afirmat que el control d'aquest tipus d'armes està reservat a Baixar al-Assad, el seu germà Maher, cap de la Guàrdia Republicana, i a un general, i ha confirmat que té proves d'alts membres del règim "donant ordres" en aquesta matèria.

Kerry, però, ha garantit que els Estats Units "no estan anant a la guerra". "No enviarem tropes al terreny", ha afirmat, "és una acció limitada i amb un objectiu específic".

Rússia s'obre a la possibilitat d'una solució política

D'altra banda, el ministre d'Assumptes Exteriors rus, Serguéi Lavrov, ha dit aquest dilluns després d'una reunió amb el seu homòleg sirià, Walid Muallem, que encara hi ha "alguna possibilitat per una solució política" del conflicte. "Hem acordat alguns passos per posar-nos en contacte amb altres estats", ha afirmat Lavrov.

Abans de començar la reunió, el ministre rus havia mantingut la postura de Moscou, contrària a una intervenció militar a Síria, i ha dit que donaria suport al règim de Damasc en cas d'atac.

L'ONU avisa del perill a tota la regió

L'ONU ha tornat a advertir aquest dilluns que continuar amb el subministrament d'armes pot estendre el conflicte a tota la regió, així com donar una resposta militar.

stats