Sudan del Sud
Internacional 09/07/2011

"Declaro Sudan del Sud un estat independent i amb plena personalitat legal internacional"

El president del Parlament, James Wani Igga, ha certificat el naixement del nou país africà. A la cerimònia hi han assistit delegacions de 80 països i uns 30 caps d'estat. El secretari general de l'ONU ha desitjat "prosperitat i estabilitat"

Efe
1 min
Un sudanès del sud, davant la bandera / AFP

JubaLa República de Sudan del Sud ha nascut avui oficialment després de la hissada de la bandera del nou Estat en una cerimònia a la capital, Juba, a la qual hi han assistit 80 delegacions estrangeres i uns 30 caps d'estat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Declaro Sudan del Sud un estat independent i amb plena personalitat legal internacional, que serà conegut a partir d'ara com la República de Sudan del Sud", ha assenyalat el president del Parlament del nou país, James Wani Igga, encarregat de llegir la declaració d'independència just abans d'hissar la bandera.

Les desenes de milers de persones reunides a la plaça del mausoleu de John Garang, heroi nacional mort en un accident aeri el 2005, cridaven de joia i ploraven d'alegria.

Ban Ki-moon desitja "estabilitat i prosperitat"

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, també era present a la cerimònia i ha pronunciat un discurs en què ha saludat "el poble de Sudan del Sud en aquesta ocasió històrica" i li ha desitjat "prosperitat i estabilitat".

stats