Juncker i Cameron fan les paus per telèfon

El futur president de la Comissió Europea telefona el primer ministre britànic, que va votar contra ell, i li diu que trobarà una solució a les seves inquietuds

El futur president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha telefonat el primer ministre britànic, David Cameron, que va votar contra el seu nomenament, i li ha dit que està "totalment compromès" a trobar una solució a les inquietuds sobre el futur de la UE expressades pel Regne Unit.

Segons un comunicat de Downing Street, Juncker i Cameron han coincidit en la importància de treballar junts per fer que la Unió Europea (UE) sigui "més competitiva i més flexible".

Cameron va sortir derrotat en la cimera europea de divendres després d'intentar sense èxit que no fos elegit Juncker com a president de la CE per considerar-lo un polític de la "vella guàrdia", que s'oposa a les reformes que ell vol per a la UE, com ara la modificació de la lliure circulació de treballadors i canvis en matèria de justícia.

Després de la conversa telefònica d'avui, un portaveu del 10 de Downing Street diu que Cameron està satisfet amb el compromís expressat pel president electe de la CE.

Més continguts de