Kadírov anuncia per sorpresa que vol plegar de la presidència de Txetxènia

L'anunci coincideix amb el primer aniversari de l'assassinat del crític Nemtsov

Ramzan Kadírov, el president prorus de Txetxènia, ha anunciat aquest dissabte que ha arribat el moment que el govern rus li trobi substitut. L'anunci l'ha fet a la cadena de televisió NTV i coincideix amb el primer aniversari de l'assassinat del crític Boris Nemtsov, del qual molts l'assenyalen com el responsable intel·lectual.

No obstant, en la mateixa entrevista el txetxè ha assegurat que Nemtsov "mai" el "va molestar", justificant que el polític assassinat  "no estava en [el seu] nivell"

Precisament, milers de russos han sortit aquest dissabte als carrers de Moscou per recordar Nemtsov, abatut a trets a prop dels murs del Kremlin la nit del 27 de febrer del 2015, en vigílies d'una manifestació en contra la intervenció russa a l'est d'Ucraïna. La convocatòria ha servit també per pressionar a les autoritats perquè s'avanci en les investigacions per trobar els autors dels assassinats. 

Els investigadors apunten com a responsables un grup de txetxens però els partidaris de Nemtsov diuen que els sospitosos són només de menor jerarquia que van ser pagats per matar al destacat crític del president Vladímir Putin

La Interpol ha emès una ordre de cerca i captura contra Ruslan Mujudínov, presumpte organitzador de l'assassinat, ha informat avui l'advocat de la família del polític liberal. Amb tot, les acusacions assenyalen  Kadírov, que hauria ordenat l'assassinat de Nemtsov per complaure a Putin. Kadírov nega qualsevol implicació, tot i que ha lloat a un dels sospitosos com "un veritable patriota de Rússia". A més, recentment, el president txetxè va tornar a atacar un altre opositor del Kremlin.