Afganistan
Internacional 14/07/2011

Almenys 5 morts en un atac en una cerimònia pel germà mort del president Karzai a Kandahar

El terrorista duia una càrrega explosiva sota el turbant. Entre les víctimes mortals hi ha el cap del Consell de Clergues de Kandahar

Efe
1 min

KabulAlmenys cinc persones han mort avui i 13 han resultat ferides en un atemptat a la ciutat de Kandahar, al sud de l'Afganistan, durant una cerimònia pel germà del president afganès Ahmed Wali Karzai, assassinat aquest dimarts, segons una font oficial.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu del governador regional, Zalmai Ayubi, ha explicat que l'atemptat ha tingut lloc a l'interior d'una mesquita situada a uns cent metres de la residència del president afganès, Hamid Karzai, a Kandahar.

Entre les víctimes hi ha el cap del Consell de Clergues de Kandahar, Hekmatulá Hekmat, segons ha detallat una font citada per l'agència Efe, que ha agregat que a la cerimònia hi havia diversos alts càrrecs.

Una bomba al turbant

La cadena afganesa Tolo Tv ha informat que l'acció ha sigut executada per un terrorista que duia una càrrega explosiva sota el turbant.

El moviment talibà s'ha atribuït l'autoria de l'atac que va acabar amb la vida de Karzai, i que han qualificat com un dels seus "més grans assoliments".

stats