Àfrica
Internacional 24/03/2012

La Unió Africana inicia una missió amb 5.000 homes per capturar Kony

El senyor de la guerra ugandès està acusat de reclutar nens soldat i fer servir les nenes com esclaves sexuals. Els Estats Units donaran suport logístic i d'intel·ligència a la campanya africana

Reuters
1 min
Joseph Kony

JUBALa Unió Africana (UA), juntament amb els Estats Units, ha creat una força militar de 5.000 homes per capturar el fugitiu senyor de la guerra, Joseph Kony.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Kony, acusat de terroritzar el nord d'Ugnada des de fa dues dècades, és buscat pel Tribunal Penal Internacional per crims de guerra. Se l'acusa de liderar un grup que segrestava nens per fer-los servir com a soldats i a nenes com a esclaves sexuals. A més, es creu que el seu grup ha massacrat desenes de milers de persones i que, com a mètode d'intimidació i venjança, tallava les extremitats de les seves víctimes.

Les forces de la UA tenen com a objectiu coordinar els seus soldats i buscar a Kony pel sud del Sudan, la República Democràtica del Congo, la República Centreafricana i per Uganda, amb el suport logístic i d'intel·ligència de Washington. "Els nord-americans estan jugant un paper fonamental en la captura", ha dit el representant especial de contraterrorisme de la UA, Francisco Madeira.

La identitat de Kony s'ha donat a conèixer després de la difusió d'un vídeo publicat al YouTube pel cineasta californià Jason Russell. El vídeo va ser promogut a Twitter i avalat per les principals celebritats de Hollywood.

stats