Internacional 09/03/2012

#Kony2012: Un documental a internet reclama la detenció d'un segrestador de nens a Uganda

Més de 56 milions de visualitzacions en 5 dies converteixen el vídeo en un dels de més èxit que es recorden a la xarxa

Reuters
1 min

San Francisco'Kony 2012', un vídeo que reclama l'arrest de Joseph Kony, el líder d'un grup d'Uganda que segresta nens i els obliga a fer de milicians, s'ha convertit en un dels virals de més èxit que es recorden. En només 5 dies, des d'aquest dilluns, el vídeo –un documental de 30 minuts dirigit pel cineasta Jason Russell– ha tingut més de 56 milions de visualitzacions a YouTube i ha arribat a ser 'trending topic' mundial a Twitter.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Una gran quantitat de celebritats, incloent-hi George Clooney, Rihanna, Justin Bieber i Oprah, s'han unit al cor virtual que dóna suport a la causa.

La campanya és obra d'Invisible Children, una organització sense ànim de lucre amb seu a San Diego que insta la gent a ajudar a donar a conèixer Kony i les seves activitats, per tal que creixi la pressió a les autoritats perquè facin efectiva la seva detenció.

Amb una banda sonora commovedora, el vídeo alterna imatges dels fills del director amb la difícil situació dels joves ugandesos.

La campanya hauria de culminar el 20 d'abril, quan Russell insta els partidaris del moviment a sortir al carrer a totes les ciutats del món.

Tot i els suports aclaparadors que ha rebut, el vídeo ha estat fortament criticat per alguns sectors que critiquen que es promou una visió errònia de la situació. I és que alguns defensen que Kony fa temps que ha fugit d'Uganda i es troba al Sudan o a la República Centreafricana.

stats