Sèrbia
Internacional 08/08/2011

Kosovo i Sèrbia acorden posar fi a la tensió de les últimes setmanes a les seves fronteres

L'acord provisional es va assolir divendres passat entre Belgrad i Pristina, amb mediació de l'OTAN. L'objectiu és la "llibertat de moviment en totes les carreteres"

Efe
1 min

BelgradEls serbis del nord de Kosovo han acceptat l'acord provisional per posar fi a la crisi a la tensa frontera entre Sèrbia i Kosovo, tot i que per ara encara no han retirat les barricades, segons informa avui la premsa de Belgrad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El representant dels serbis kosovars, Radenko Nedeljkovic, ha declarat a la premsa després d'una reunió amb el president serbi, Boris Tadic, anit a Belgrad, que volen "preservar tots junts la pau, la unitat i l'estabilitat" al nord de Kosovo.

També ha indicat que els serbis han de complir els compromisos de l'acord aconseguit, i ha anunciat que en una reunió amb els líders locals, prevista per demà, demanarà que "es proporcioni la plena llibertat de moviment a totes les carreteres".

Els serbis, majoria al nord de Kosovo, mantenen les barricades en tres carreteres del nord, a prop de la frontera amb Sèrbia, on les dues últimes setmanes han estat escenari de diversos episodis tensos.

Els problemes van sorgir quan Pristina va enviar unitats de policia especial per controlar els llocs fronterers de Jarinje i Brnjak, fet que va causar seriosos enfrontaments amb els extremistes serbis.

L'acord provisional es va assolir divendres passat, al cap de tres dies de negociacions entre Belgrad i Prostina, amb mediació de l'OTAN, que controla la frontera amb els seus efectius.

stats