Kosovo
Internacional 27/07/2011

La policia kosovar es retira de la frontera amb Sèrbia després de 48 hores de tensió a la zona

Pristina havia mobilitzat la policia per assegurar la prohibició d'importar béns serbis. Un agent kosovar va morir arran d'un tiroteig amb població sèrbia de la zona

Efe
1 min

PrístinaLes forces especials de la policia kosovar, que dilluns van ocupar dos llocs de la frontera amb Sèrbia, al nord de Kosovo, s'han retirat de la zona, poblada majoritàriament per serbis, tot i que es manté la tensió després d'una operació en què va perdre la vida un policia kosovar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El desplegament va ser justificat pel govern de Pristina per la necessitat d'augmentar el control duaner, després que Kosovo prohibís la setmana passada la importació de mercaderies sèrbies, en resposta al veto a les exportacions kosovars imposat per Belgrad, que no reconeix la independència de la seva exprovíncia ni els seus símbols estatals, com ara els segells duaners.

Durant l'operació policial es va produir un tiroteig entre agents kosovars i la població sèrbia de la localitat de Zupce, durant el qual un policia kosovar va resultar ferit de gravetat i va morir poc després a l'hospital.

La Unió Europea va condemnar l'acció de Kosovo i va demanar ahir que les dues parts tornin a la taula de negociacions.

stats