Ciència
Internacional 07/11/2011

L'Administració Obama nega haver contactat amb extraterrestres

La Casa Blanca es veu obligada a respondre una petició popular sobre els suposats contactes entre el govern nord-americà i alienígenes. La sol·licitud recollia el suport requerit per l'Administració a través del programa governamental 'We the people' ('Nosaltres, el poble')

Ara
2 min

BarcelonaEl Govern nord-americà ha hagut d'emetre un comunicat oficial negant els suposats contactes entre l'Administració dels Estats Units i éssers extraterrestres, després que una petició popular a través del programa governamental We the people We the people(Nosaltres, el poble) recollís el suport necessari per aconseguir una resposta per part de l'Administració.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El Govern dels Estats Units no té cap evidència que existeixi vida fora del nostre planeta, o que una presència extraterrestre hagi contactat o connectat amb algun membre de la raça humana. A més , tampoc hi ha informació creïble que suggereixi que cap prova hagi sigut ocultada a l'opinió pública. Això no significa, no obstant, que l'assumpte sobre la possible vida fora del nostre planeta no es discuteixi o s'investigui, i hi ha diversos projectes que treballen amb l'objectiu de determinar si existeix vida més enllà de la Terra”.

Aquesta ha sigut la resposta de la Casa Blanca, que “mata dos ocells d'un mateix tret”, i contesta a dues peticions a la vegada: una que sol·licita a l'Administració Obama que “faci un reconeixement formal de l'existència d'extraterrestres entre els humans”, i una altra que li reclama que “admeti que el govern dels Estats Units està en contacte amb alienígenes des de fa temps”. Les peticions, que recullen 12.078 i 5.387 firmes respectivament, han sigut contestades a través d'un comunicat conjunt sota el títol Searching for ET, But No Evidence Yet (Buscant vida extraterrestre, però sense cap evidència de la seva existència encara), que cita tres projectes de la Nasa que treballen per determinar si existeix o no vida més enllà de la Terra.

L'Administració nord-ameicana va llançar la iniciativa We the people We the people a principis de setembre, que ofereix la possibilitat als ciutadans de dirigir preguntes de forma directa al president Obama, que es compromet a respondre-les si recullen un número de firmes mínim – que ha passat de 5.000 en un inici a 25.000 actualment -. El sistema recull, a dia d'avui, 123 peticions, però només setze recullen un suport superior a les 10.000 firmes. De moment, l'Administració ha emès nou comunicats oficials donant resposta a diverses peticions, entre les quals hi figuren les dues relacionades amb la vida extraterrestre.

En l'últim paràgraf del comunicat, l'administració cita “les conclusions” de “molts científics i matemàtics” que han investigat la qüestió dels alienígenes i admet la possibilitat que “entre els milions i milions d'estrelles que hi ha a l'univers” hi hagi algun planeta amb vida “similar al nostre”. No obstant, assegura que la probabilitat de contactar amb possibles extraterrestres és “extremadament minsa”, degut a “la distància que ens separa”.

stats