Tres anys de la tragèdia
Internacional 05/04/2012

L'Aquila, la ciutat fantasma

Tres anys després del terratrèmol a la regió italiana dels Abruços la reconstrucció del centre històric de la capital encara no ha començat

Flor Ragucci
1 min
L'església de Santa Maria Paganica, prop de la part del casc antic de L'Aquila, tancada al públic. Els ciutadans critiquen que el centre històric de la ciutat segueix com el va deixar el terratrèmol.

L'Aquila (Itàlia)La nit del diumenge 5 d'abril del 2009, els habitants de L'Aquila assaborien aquell moment agredolç en què toca dir adéu al cap de setmana i preparar-se per a l'inici de la rutina diària. Però abans que el dilluns despuntés –amb el xivarri del mercat de la Piazza Duomo i l'aroma dels caputxinos–, la ciutat havia desaparegut.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A les 3:32 de la matinada, un potent terratrèmol de 6,7 graus en l'escala de Richter va convertir en runa la quotidianitat de la regió italiana dels Abruços. Els 309 morts, els 1.600 ferits i les 67.459 persones que van quedar-se sense casa (d'una població total de 72.000 habitants) són un malson que s'arrossega encara avui.

Podeu llegir el reportatge sencer a l'Ara Premium

stats