Wikileaks
Internacional 14/08/2012

L'Ecuador donarà asil a polític a Julian Assange, segons 'The Guardian'

El ministre d'Exteriors de Quito adverteix que el periodista australià no pot sortir d'Anglaterra sense un salconduit de les autoritats britàniques

Ara
1 min

BarcelonaEl govern de Rafael Correa oferirà asil polític a Julian Assange, el fundador de Wikileaks, que el 19 de juny es va refugiar a l’ambaixada ecuatoriana a Londres, segons avança el diari britànic 'The Guardian', citant fonts governamentals. Assange va demanar asil polític a l’Ecuador per evitar ser extradit a Suècia, que el reclama per jutjar-lo per dues denúncies d’abusos sexuals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Si es confirma, la concessió de l’asil pot ser només un gest de suport moral, ja que difícilment el fundador de Wikileaks podrà sortir de la Gran Bretanya. Assange està refugiat a l’ambaixada, on disposa de connexió a internet, però la policia britànica ja ha deixat clar el detindran així que abandoni la legació diplomàtica. Quan va perdre la batalla legal contra l’extradició, l’australià va vulnerar les condicions del seu arrest domiciliari.

“Perquè Assange pugui abandonar Anglaterra hauria de tenir un salconduit del govern Britànic. Això és una cosa que cal tenir en compte”, declarava ahir Patiño a Reuters. El Foreign Office va recordar ahir en una nota que “el Regne Unit té l’obligació legal d’extradir Assange a Suècia”.

stats