Equador
Internacional 22/08/2012

L'Equador està obert a negociar amb el Regne Unit l'extradició Assange

Rafael Correa exigeix a Londres que retiri les amenaces d'entrar per la força a l'ambaixada equatoriana

Acn
2 min

QuitoL'Equador està preparat per negociar sobre el destí de Julian Assange si el Regne Unit retira les amenaces d'entrar per la força a la seva ambaixada de Londres, on el fundador de Wikileaks ha buscat refugi, informa Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Així ho ha assegurat el president de l'Equador, Rafael Correa, que ha dit que Assange pot estar-se a l'ambaixada de manera "indefinida" tot i que ha assenyalat que està obert a negociacions.

"No esperem una disculpa, però esclar que esperem que el Regne Unit es retracti de la greu errada que van fer quan van amenaçar de violar la nostra missió diplomàtica per arrestar el senyor Julian Assange", ha dit el president equatorià des de la ciutat de Guayaquil.

L'Equador s'ha indignat amb motiu d'una amenaça velada del Regne Unit d'interrompre a l'ambaixada per arrestar l'ex pirata informàtic de 41 anys, que intenta evitar una extradició a Suècia, on se'l busca per interrogar-lo sobre les acusacions i abús sexual.

"Tot i aquesta impertinència, i aquella grollera i inacceptable amenaça, seguim oberts al diàleg", ha dit Correa.

La major part de ministres d'Afers Exteriors d'arreu de l'Amèrica Llatina han donat suport a Quito, que es va dedicar a fer reunions d'alt nivell durant el cap de setmana.

Correa sosté que comparteix els temors d'Assange sobre la possibilitat que Suècia pugui extradir Assange als Estats Units, on podria enfrontar-se a la pena de mort per la publicació de documentació secreta de l'Estat.

Correa ha dibuixat el serial com una lluita entre un país petit i els poders "imperialistes" dels Estats Units i el Regne Unit.

Els analistes locals diuen que recórrer a l'angle "colonial" ajuda Correa a realçar les seves credencials com a opositor als Estats Units i podria millorar els seus índexs d'aprovació. També és positiu per al seu aliat i líder socialista de Veneçuela, Hugo Chávez, el personatge més crític amb Washington a la regió.

stats