L'Estat Islàmic mata almenys 50 persones en diversos atemptats al sud de l'Iraq

Dos cotxes bomba han explotat mentre un grup d'homes armats assaltaven un restaurant

El grup terrorista Estat Islàmic ha tornat a atacar aquest dijous la comunitat xïita amb una sèrie d'atemptats a la província de Diqar, al sud de l'Iraq, que han provocat la mort d'almenys 50 persones i 87 ferits. Els fets es produeixen en un moment en què els jihadistes perden gran part dels territoris que controlaven al nord del país. El grup ha reivindicat els atacs a través de les xarxes socials. 

Segons ha explicat la policia, dos cotxes bomba han explotat a l'hora que es produïa un assalt d'homes armats contra un restaurant a la localitat de Fedek, a uns 80 quilòmetres a l'oest de la ciutat d'Al-Nasiriyah, al sud de Bagdad. La televisió iraquiana Alsumaria ha informat que homes armats vestits amb uniforme militar han arribat en dos cotxes al restaurant, han entrat a l'establiment i han disparat contra els clients, entre els quals hi havia ciutadans iranians.

Posteriorment, s'han dirigit a un lloc de control de les forces de seguretat iraquianes i han fet explotar un dels vehicles, a més d'obrir foc. 

L'Estat Islàmic ha emès un detallat relat dels atacs perpetrats pels seus homes, en un comunicat a la xarxa social Telegram, en el qual el grup radical assegura que han matat un total de 200 persones.