Internacional 23/04/2013

L'Iran nega qualsevol vinculació amb els detinguts al Canadà

El govern iranià nega qualsevol relació amb els detinguts que, segons els investigadors, volien fer explotar el tren de Toronto a Nova York ajudats per Al-Qaida

Efe
1 min

Tehera / Toronto @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El govern iranià ha negat rotundament qualsevol relació amb els dos detinguts a Canadà que planejaven atemptar contra el tren de Toronto a Nova York i que, segons els investigadors, comptaven amb la cobertura d'Al-Qaida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els dos detinguts són Xiheb Esseghaier, de 30 anys, i Raed Jaser, de 35 anys, residents a Mont-real i Toronto, respectivament.

El portaveu del ministeri d'Exteriors iranià, Ramin Mehmanparast, ha assegurat que el seu govern s'oposa als actes terroristes i ha destacat que "la mentalitat d'Al-Qaida de cap manera encaixa amb la de la República Islàmica de l'Iran".

Davant l'afirmació de la policia nacional de Canadà que acusa els detinguts per tenir vincles amb "elements d'Al-Qaida dins de l'Iran", Mahmanparast ha sostingut que es tracta d'una nova mostra de la "iranofobia" del govern canadenc.

stats