Kènia
Internacional 27/07/2011

L’ONU obre un pont aeri d’ajuda humanitària a Somàlia

El primer avió, que cobreix la ruta de Nairobi a Mogadiscio, porta prop de 10 tonelades de menjar energètic especial per combatre la malnutrició infantil. En 10 dies el Programa Mundial d’Aliments de l’ONU (PMA) espera portar-hi unes 80 tones d'aliments

Efe
1 min
Una dona somali amb el seu fill a Mogadiscio / EFE

NairobiEl Programa Mundial d’Aliments de l’ONU (PMA) ha obert avui un pont aeri d’ajuda humanitària urgent a Somàlia, després de declarar fa una setmana l’estat de fam en dues regions del sud del país. En la propera setmana, el PMA espera enviar 80 tones de menjar energètic a Mogadiscio per combatre la malnutrició infantil. En cadascun d'aquest vols regulars –el primer del quals s'ha enlairat avui cap a la capital somali– es transportaran unes 10 tones d'aliments.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La manca de menjar a Mogadiscio, que els darrers dos mesos ha rebut a 100.000 desplaçats que busquen a la capital refugi de la guerra i la sequera que afecta la zona, ha desembocat en saquejos i enfrontaments entre la població afectada, segons l'Alt Comissionat de l'ONU per als refugiats (ACNUR)

La crisi humanitària que assota la Banya d’Àfrica afecta la meitat de la població somali, uns 3.7 milions de persones.

stats