Dia Mundial de l'Alimentació
Internacional 16/10/2011

L'ONU alerta que el preu dels aliments bàsics ha patit una escalada global en menys d'un any

En el Dia Mundial de l'Alimentació, les Nacions Unides avisen que més de mil milions de persones pateixen fam malgrat haver-hi aliments per a tothom. Ban Ki-moon diu que "la fam a la banya d'Àfrica és només una fracció d'una amenaça mundial innecessària"

Ara
1 min

BarcelonaLes Nacions Unides i organitzacions no governamentals alerten aquest 16 d'octubre, Dia Mundial de l'Alimentació, que cal prohibir l'especulació financera sobre els aliments bàsics.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La directora executiva de l'ONU, Josette Sheeran, ha declarat aquest diumenge que "una de cada set persones es desperta i ni tan sols sap si menjarà."

El preu dels aliments ha patit una escalada global en els darrers 8 mesos i 70 milions de persones han quedat en situació de misèria extrema. En menys d'un any, el preu d'aliments bàsics com els cereals ha batut tots els rècords de l'Organització dels Aliments i l'Agricultura: el seu cost ha augmentat gairebé un 50%.

El secretari de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, ha advertit que "la fam a la banya d'Àfrica és només una fracció d'una amenaça mundial innecessària. Al món hi ha aliments suficients per alimentar a tothom però 1.000 milions de persones passen gana.". Ban Ki-moon s'ha dirigit als dirigents mundials per demanar-los que "inverteixin l'energia i els recursos necessaris per guanyar la batalla contra la fam".

stats