MÓN
Internacional 09/05/2011

L'OTAN desmenteix la notícia que va negar l'auxili a una pastera de refugiats libis

Segons una portaveu de l'Aliança, l'organització vol “verificar” la informació publicada per 'The Guardian' i busca quins vaixells estaven a la zona quan es va produir l'avaria

Redacciö
1 min

BarcelonaL'OTAN nega categòricament haver negat el rescat a una pastera d'immigrants procedents de Líbia, als quals, segons publica avui The Guardian, unitats militars europees i de l'Aliança haurien ignorat la seva petició d'auxili. Com a conseqüència, més de seixanta immigrants africans haurien mort al Mediterrani després de quedar a la deriva sense rebre cap ajuda.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La portaveu adjunta de l'Aliança, Carmen Romero, ha assegurat aquest matí a la cadena SER que "la notícia del diari britànic és totalment incorrecta perquè l'únic portavions sota comandament de l'OTAN que hi havia a la zona en aquell període era el Garibaldi italià, que es trobava a 100 milles nàutiques de l'embarcació dels clandestins". Els vaixells de l'Aliança "són conscients de les seves obligacions de salvaguardar vides al mar", han recalcat des de la seu de l'organització a Brusel·les, recordant que tots els vaixells militars, incloent els de l'OTAN, estan subjectes al dret marítim internacional. Una de les bases d'aquest dret és l'obligació de tots els vaixells d'atendre les trucades d'auxili de les embarcacions que es troben en les proximitats. La portaveu també ha recordat que unitats navals de l'Aliança Atlàntica van salvar a finals de març dues embarcacions amb dificultats que transportaven immigrants procedents de Líbia, amb 300 passatgers a bord en un cas i 210, en l'altre.

stats