Publicitat
Publicitat

Líbia

Intervenció internacional

L'OTAN reconeix que un error va ocasionar la mort de civils en un atac a Trípoli

L'Aliança assegura que l'objectiu era militar, però que un error en la trajectòria de l'armament utilitzat va ocasionar la destrucció de l'edifici on hi havia els civils.

L'OTAN ha reconegut haver mort civils en l'atac de dissabte a la nit a Trípoli, tal com havien assegurat les autoritats líbies, que acusaven l'Aliança d'haver matat nou persones a un barri residencial de la capital. En un comunicat, l'OTAN ha assegurat que una de les armes que van utilitzar no va impactar sobre l'objectiu militar on anava destinada a causa d'un error del sistema i que això va ser el que va originar les víctimes civils. "L'OTAN lamenta la pèrdua de vides de civils innocents", ha dit el General Charles Bouchard, el cap de l'operació a Líbia, que ha afegit que encara prosegueix la investigació per determinar més detalls sobre l'incident.

Segons les autoritats líbies, un edifici de dos pisos en què vivien cinc famílies, ha estat destruït per un bombardeig al barri d'Al-Arada, a l'est de Trípoli. Dos cossos han estat retirats de la runa, davant de la premsa internacional, a la qual el règim havia convocat al lloc dels fets. A l'hospital de Trípoli, els periodistes desplaçats sobre el terreny també han pogut veure els cossos sense vida de dos infants i d'una dona, segons explica France Press.

El portaveu del règim libi, Mussa Ibrahim, ha afirmat que esperen que la xifra de morts augmenti i ha acusat l'Aliança Atlàntica de cometre "barbàries" i atacar "civils de forma deliberada".

Més continguts de