Líbia
Internacional 19/06/2011

L'OTAN reconeix que un error va ocasionar la mort de civils en un atac a Trípoli

L'Aliança assegura que l'objectiu era militar, però que un error en la trajectòria de l'armament utilitzat va ocasionar la destrucció de l'edifici on hi havia els civils.

Afp
1 min
La foto

TrípoliL'OTAN ha reconegut haver mort civils en l'atac de dissabte a la nit a Trípoli, tal com havien assegurat les autoritats líbies, que acusaven l'Aliança d'haver matat nou persones a un barri residencial de la capital. En un comunicat, l'OTAN ha assegurat que una de les armes que van utilitzar no va impactar sobre l'objectiu militar on anava destinada a causa d'un error del sistema i que això va ser el que va originar les víctimes civils. "L'OTAN lamenta la pèrdua de vides de civils innocents", ha dit el General Charles Bouchard, el cap de l'operació a Líbia, que ha afegit que encara prosegueix la investigació per determinar més detalls sobre l'incident.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons les autoritats líbies, un edifici de dos pisos en què vivien cinc famílies, ha estat destruït per un bombardeig al barri d'Al-Arada, a l'est de Trípoli. Dos cossos han estat retirats de la runa, davant de la premsa internacional, a la qual el règim havia convocat al lloc dels fets. A l'hospital de Trípoli, els periodistes desplaçats sobre el terreny també han pogut veure els cossos sense vida de dos infants i d'una dona, segons explica France Press.

El portaveu del règim libi, Mussa Ibrahim, ha afirmat que esperen que la xifra de morts augmenti i ha acusat l'Aliança Atlàntica de cometre "barbàries" i atacar "civils de forma deliberada".

stats