Internacional 30/11/2011

La retirada de les inundacions a Tailàndia deixa serps i cocodrils a les ciutats del país

En conjunt, a Tailàndia hi havia 3.000 granges de cocodrils abans de les inundacions, dedicades a l'exportació d'aquests animals

Ara
1 min
Tailàndia

BarcelonaDesprés d'haver afrontat les pitjors inundacions des de fa més de 50 anys, els habitants de Tailàndia han de bregar ara amb la presència de cocdrils i serps en entorns urbans, segons informa la revista Time.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les aigües han fet pujar els nivells de molts rius propers a grans ciutats com Bangkok, i això ha propiciat que s'escampin aquests perillosos rèptils. A més, a la capital del país s'hi ha afegit un nou problema: fa uns anys s'ha convertit en un centre de cria, exportació i trànsit d'animals exòtics com aquests, cosa que ha fet que la plaga ara sigui més gran.

En general, Tailàndia tenia una quantitat estimada de 3.000 granges de cocodrils quan les pluges del monsó van colpejar les parts més inundables del país. Sobre les serps, funcionaris de l'Estat han rebut més de 10 trucades per dia, amb informes sobre pitons, cobres i també escurçons. El departament de Pesca de Tailàndia ha enviat equips especials per fer front a les amenaces d'aquests animals.

A banda d'aquests rèptils, els equips de rescat haurien trobat altres animals com ara micos, cérvols, lleons, tigres i óssos. La primera ministra tailandesa, Shinawatra Yingluck, ha proposat gastar 4,2 milions de dòlars (3.161.000 euros) en la reconstrucció per evitar futures inundacions.

stats