Internacional 22/05/2013

Lagarde declararà aquest dijous a París per malversació i corre el risc de ser imputada

La directora de l'FMI va escollir, quan era ministra el 2008, un procés d'arbitratge que es va resoldre amb una indemnització de 403 milions d'euros cap a un empresari

Efe
1 min
La directora gerent de l'FMI, Christine Lagarde / AFP

ParísLa directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, declararà aquest dijous a París davant dels jutges que investiguen la milionària indemnització pública que va rebre el 2008 –quan ella era ministra– l'empresari Bernard Tapie. Els jutges podrien imputar Lagarde per complicitat de falsificació i malversació de fons públics.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En concret, la Cort de Justícia de la República vol demanar explicacions a Lagarde pel procediment d'arbitratge que va escollir per posar final a un contenciós entre l'Estat i Tapie. Lagarde va escollir un procés que comptava amb l'oposició dels tècnics del departament d'Hisenda i que suposava renunciar al fet que els tribunals ordinaris dirimiren les diferències.

L'arbitratge es va resoldre el 2009 amb una indemnització de 403 milions cap a l'empresari, que era conegut per l'amistat que mantenia amb el president francès d'aleshores, Nicolas Sarkozy. La directora de l'FMI dirà davant els jutges que la considerava la millor opció per a defensar els interessos públics.

stats