Internacional 17/08/2013

L'ambaixada d'Egipte a Madrid justifica l'ús de foc real contra els Germans Musulmans

En un comunicat, la legació diplomàtica ha dit que "la societat egípcia està patint actes de vandalisme i terrorisme per part de l'organització contra els llocs de culte, els comerços i les institucions governamentals"

Europa Press
2 min
Dos soldats de l'exèrcit patrullen per el Caire / AHMED KHALED / EFE

MadridL'ambaixada d'Egipte a Espanya ha acusat el moviment islamista Germans Musulmans d'estar cometent "actes de vandalisme i terrorisme", i alhora ha justificat l'ús de "munició real" per al "legítima defensa" de les forces de seguretat egípcies davant agressions contra les institucions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un comunicat, la legació diplomàtica ha dit que "la societat egípcia està patint actes de vandalisme i terrorisme per part de l'organització dels Germans Musulmans contra els llocs de culte, els comerços i les institucions governamentals".

Després de recordar que el Govern interí ha confirmat la seva decisió d'afrontar "amb força i plena fermesa" el "pla" dels Germans Musulmans de "realitzar actes de terrorisme i de sabotatge contra els ciutadans, les institucions i les propietats públiques i privades".

"Aquest pla tendeix amb obvietat a debilitar els pilars de l'estat egipci" propagant "el caos i la destrucció de les institucions" amb atacs i crema de "les comissaries, els hospitals, les esglésies, les mesquites, els tribunals, a més del saqueig dels museus arqueològics i les estacions de ferrocarril", posant en perill "la vida de milions d'egipcis", ha argumentat l'Ambaixada d'Egipte a Espanya.

La legació ha explicat que la proclamació de l'estat d'excepció "és un tràmit temporal" imposat per "la situació actual d'Egipte" i la seva aplicació "es limita als casos que representen una amenaça a la seguretat de la nació i dels ciutadans".

A més, ha subratllat que el Ministeri de l'Interior ha anunciat en un comunicat que ja ha donat "ordres" a totes les forces de seguretat per "utilitzar munició real" per "afrontar qualsevol agressió contra les institucions o les forces segons les normes de l'ús del dret de la legítima defensa".

Després d'indicar que el Govern estudiarà "l'alleugeriment gradual del toc de queda" quan millori la situació, l'ambaixada d'Egipte a Espanya ha assegurat que l'Executiu "està avançant en l'execució del full de ruta aprovat pel poble egipci" i en la recerca d '"una transició política àmplia i inclusiva" amb tots els que no estan "implicats" ni "en els actes de violència ni en el vessament de sang".

stats