Internacional 14/12/2011

L'assassí de Lieja va matar una dona a casa seva abans de l'atac

La nova víctima és una dona de 45 anys que treballava com a empleada domèstica per a la veïna de l'autor dels crims

Efe
1 min
Lieja, parades de bus

Brussel·lesLa policia belga ha trobat el cos d'una dona assassinada a l'habitatge de l'autor de l'atac indiscriminat registrat ahir dimarts a la ciutat de Lieja (est de Bèlgica), cosa que eleva a sis les víctimes mortals, entre elles, el mateix homicida.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La nova víctima és una dona de 45 anys que treballava com a empleada domèstica per a la veïna de Nordine Amrani, autor dels crims i un home amb nombrosos antecedents penals i detencions, segons han informat mitjans locals.

Amrani, de 33 anys, es va suïcidar d'un tret després de llançar diverses granades i obrir foc amb un fusell automàtic de forma indiscriminada en una cèntrica plaça de Lieja. Poc després dels fets s'havia confirmat ja la mort de dos joves, de 15 i 17 anys, i d'una dona de 75. Un nadó de 17 mesos va morir a última hora de la nit de dimarts, després de debatre's diverses hores entre la vida i la mort, ja que havia patit una ferida de bala al cap.

Nombre de morts

La xifra de morts podria augmentar encara, ja que dels més de 120 ferits, n'hi ha diversos que es troben en estat greu i un, un jove de 20 anys, està en estat crític. Les autoritats creuen que Amrani va matar la dona a casa seva just abans de dirigir-se a la plaça Saint Lambert, al centre neuràlgic de la ciutat, molt transitada pel fet que era l'hora de dinar i hi havia molts estudiants que sortien de fer exàmens.

Penjat en una terrassa que domina la plaça, va llançar diverses granades i va disparar el fusell, apuntant especialment a la gent que esperava en diverses parades d'autobús. Després, es va suïcidar.

stats