Rússia
Internacional 07/10/2011

L'assassinat d'Anna Politkóvskaia segueix sense resoldre's cinc anys després

Amnistia Internacional critica que malgrat alguns avenços en la investigació hi ha molt poques garanties que es jutgin totes les persones implicades en el crim

Ara
1 min
La periodista russa Anna Politkovskaya / AFP

BarcelonaL'assassinat de la periodista russa crítica amb el Kremlin Anna Politkóvskaia segueix sent una incògnita cinc anys després de la seva mort. Amnistia Internacional ha criticat en aquest trist aniversari que, malgrat alguns avenços en la investigació, hi ha poques garanties que totes les persones implicades en el crim siguin jutjades, incloses les que van ordenar la mort de la periodista. Politkóvskaia era coneguda per les seves crítiques per l'actitud de l'aleshores president Vladímir Putin a la república de Txetxènia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La darrera detenció va ser la de Dimitri Pavliutxenkov, un exalt càrrec de la policia russa sospitós d'orquestrar l'assassinat i de facilitar l'arma a l'autor del crim. Prèviament, el maig de 2011, va ser detingut a Txetxènia Rustam Makhmudov, acusat formalment de l'assassinat.

La fundació de periodistes Ramon Barnils ha iniciat una campanya per convertir el record a Anna Politkóvskaia en trending topic a la xarxa Twitter. Durant uns moments aquest matí, el hashtag #Annapolitkovskaya ha compartit la tribuna de trending topics amb els noms de les tres guanyadores del premi Nobel 2011. L'etiqueta més utilitzada a nivell internacional per recordar la periodista és un hashtag en rus que diu "Gràcies, Putin". La mort de Politkóvskaia coincideix amb l'aniversari de l'actual primer minister Vladímir Putin, a qui molts acusen de ser responsable de la mort d'una de les periodistes més crítiques amb el seu govern.

stats