Europa
Internacional 18/09/2013

Assassinat un cantant antifeixista enmig de la vaga del sector públic a Grècia

El raper Killah P. va morir apunyalat a Atenes. Hospitals, escoles i transports, afectats per la protesta contra l'acomiadament de 15.000 funcionaris

Agències
1 min
Protesta davant el ministeri de Treball, dilluns. JOHN KOLESIDIS / REUTERS

AtenesGrècia s'ha llevat amb les escoles, els hospitals i el transport públic paralitzats per la vaga general de 48 hores convocada pels sindicats contra el pla d'acomiadament de 15.000 funcionaris que el govern grec ha de posar en marxa aquests dies, coincidint amb la visita aquest dijous dels inspectors de la 'troica'.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

D'altra banda, l'assassinat aquesta nit d'un cantant de rap d'esquerres, Killah P., que ha mort apunyalat en un carrer d'Atenes, ha inflamat les protestes. Segons ha informat l'Ajuntament, el cantant va ser assaltat per un grup d'unes 20 persones d'extrema dreta. El jove, de 34 anys, va patir dues punyalades i va ser declarat mort a l'hospital. La policia ha detingut com a presumpte autor un home de 45 anys. El grup anticapitalista Antarsya acusa de l'atac els neonazis d'Alba Daurada, la formació neonazi amb presència al Parlament, que per la seva banda ha negat tota implicació.

"Ha començat un hivern llarg i dur", ha dit un responsable d'Adedy, el sindicat majoritari al sector públic que ha convocat la vaga

El govern conservador d'Andonis Samaràs té previst passar abans de finals d'any 25.000 treballadors públics a una "reserva" on es quedaran sense feina i rebran el 75% del sou durant un màxim de vuit mesos. Aquests empleats seran avaluats i només 10.000 mantindran un lloc de treball, encara que podran ser traslladats a qualsevol lloc del país. La resta seran acomiadats i se sumaran al 29% d'aturats oficials que registra el país.

stats