Le Pen: "Si guanya Macron desapareixerà França tal com la coneixem"

El projecte del candidat centrista a les eleccions franceses és "agreujar la situació del poble", segons la líder de l'FN

La candidata ultradretana a les eleccions presidencials de França, Marine Le Pen, ha dit aquest divendres, en relació amb una eventual victòria del seu rival, Emmanuel Macron: "Suposarà la desaparició del nostre país tal com el coneixem".

Le Pen ha insistit, en una entrevista a l'emissora RTL, que el seu objectiu és guanyar les eleccions, tot i que les enquestes la situen en un 40% d'intenció de vot, lluny de la de Macron, que és del 60%.

"La seva victòria serà la desaparició de França a causa de la immigració, la seva submissió política a Angela Merkel, la lluita social, la ultraflexibilitat. Serà una guerra de tots contra tots", ha dit Le Pen, que ha justificat el to que va utilitzar contra el seu rival en el debat de dimecres.

"El que cap periodista ha volgut sentir -considera la candidata del Front Nacional- és que el que jo dic no és més que l'eco de la violència social que explotarà al país. La terrible agressivitat no són les meves paraules, és el programa d'Emmanuel Macron".

A més, Le Pen ha dit a l'entrevista que, en aquestes eleccions, s'enfronten dues formes de societat: la seva, un projecte de "protecció", i la de Macron, un projecte de " desregulació, de globalització sense límits".

"Jo tinc el monopoli de la protecció del poble. Emmanuel Macron és el candidat de l'elit, de l'oligarquia. El seu projecte vol agreujar la situació del poble", considera Le Pen.

Durant aquesta última setmana, a pocs dies de la celebració de la segona volta de les eleccions -que té lloc diumenge-, la tensió entre els dos candidats ha augmentat considerablement.

El responsable és el violent debat que van protagonitzar Macron i Le Pen dimecres, quan la líder de l'FN va insinuar, sense proves, que el seu rival podria tenir comptes bancaris a les Bahames.