Reuters
Internacional 29/03/2012

L'energètica Total hauria localitzat l'origen de la fuita de gas en la seva plataforma al Mar del Nord

La flama de la instal·lació continua cremant però la columna de gas s'allunya i disminueix el risc d'explosió. La plataforma, situada a 250 quilòmetres de la costa escocesa, va ser evacuada diumenge en detectar el problema.

Agències
1 min
Imatge d'arxiu del 2010 de la plataforma 'Elgin' / AFP

LondresL'empresa energètica francesa Total ha anunciat aquest dijous que podria haver trobar l'origen de la fuita de gas en la seva plataforma 'Elgin' del Mar del Nord, a 250 quilòmetres de la costa de la ciutat escocesa d'Aberdeen. La companyia ha obligat evacuar a tots els seus treballadors i a establir una zona d'exclusió.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els 238 treballadors van ser evacuats diumenge després de detectar-se una fuita de gas en la instal·lació i, segons l'empresa, la rapidesa amb que van fer sortir el personal no els va permetre apagar la flama que té la tasca de cremar els excessos de gas durant el procés de producció. La situació, però, hauria millorat perquè el vent empeny la columna de gas en la direcció oposada a la flama i ahir la distància entre ambdues era només de 90 metres.

La companyia ha indicat en un comunicat que creu tenir una "bona idea" de l'origen de la fuita i ha qualificat la situació de "seriosa però estable", tot i que ha reconegut que necessitarà alguns dies per decidir quins passos seguirà per controlar la sortida del gas.

Els experts en medi-ambient han detectat unes 23 tones de gas condensat en aigües properes a la zona. Els guardacostes escocesos han disposat una forta seguretat al voltant de la plataforma i han ordenat els vaixells a mantenir una distància de 3,2 quilòmetres de la instal·lació.

stats