MÓN
Internacional 19/01/2011

L'exbanquer suís que va passar dades a Wikileaks, condemnat a pagar 5.500 euros

El tribunal del districte de Zuric que l'ha jutjat el considera culpable d'haver violat el secret bancari i de coerció i el condemna a 240 dies de multa a raó de 30 francs la jornada

Efe
1 min
Rudolf Elmer. Foto: EFE

ZuricRudolf Elmer, l'exbanquer suís que va donar a Wikileaks dades confidencials dels seus clients que suposadament revelen casos de frau fiscal, ha estat condemnat aquest dimecres per un jutge de Zuric a 5.500 euros de multa. Se'l sanciona per haver violat el secret bancari i haver amenaçat al banc pel qual treballava.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'excap d'operacions del banc Julius Baer a les Illes Caiman s'enfronta als càrrec de coerció i violació del secret bancari. El tribunal del districte de Zuric que l'ha jutjat l'ha considerat culpable de tots dos càrrecs i l'ha condemnat a 240 dies de multa a raó de 30 francs la jornada, per la qual cosa Elmer haurà de pagar un total de 7.200 francs, uns 5.500 euros.

El passat dilluns Elmer, de 55 anys, va donar a Londres al fundador de Wikileaks, Julian Assange, dos discos que suposadament revelen com clients del banc privat pel qual va treballar durant quinze anys (vuit dels quals a les Illes Caiman) van fer servir els seus comptes a aquest paradís fiscal per evadir impostos.

Segons l'informant, al llistat de clients figuren uns quaranta polítics. A la seva compareixença davant el jutge, l'exgestor de fortunes ha confessat haver enviat missatges electrònics amenaçadors al seu antic empleador, però ha negat haver-li exigit 50.000 francs suïssos (uns 50.000 dòlars), segons l'agència de notícies suïssa Ats.

Helmer ha adduït que "no tenia alternativa" perquè estava sota "vigilància" i ha acusat als seus superiors d'exercir 2terror psicològic" en contra d'ell. També ha negat ser el responsable d'una amenaça de bomba contra una oficina de Julius Baer a Zuric.

stats