Síria
Internacional 18/06/2011

L'exèrcit sirià assalta una ciutat a només dos quilòmetres de la frontera amb Turquia

La ciutat és des d'on s'envia menjar als milers de refugiats que s'amaguen en camps del nord-oest de Síria

Agències
1 min

AnkaraLes forces armades sirianes han assaltat avui diversos municipis al nord-oest del país, en especial, la ciutat de Bdama, a només dos quilòmetres de la frontera amb Turquia. Segons l'agència de notícies Reuters, l'exèrcit ha cremat cases i ha fet desenes de detencions, en una nova mostra de l'estratègia militar implacable per silenciar les protestes populars contra el règim de Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Han arribat a Bdama a primera hora del matí. He comptat nou tancs, 10 vehicles armats, 20 jeeps i 10 autobusos. També he vist com un grup d'homes armats del règim prenien foc a dues cases", ha dit a Reuters l'advocada Saria Hammouda, que viu molt a prop de la ciutat de Jisr al-Xugur, des d'on milers de persones han fugit cap a Turquia.

La ciutat de Bdama és un dels municipis des d'on es proveeix menjar i altres queviures als milers de sirians que han escapat de la repressió del règim, però que s'han amagat pels camps d'olivers que hi ha al nord-oest de Síria, en lloc de creuar la frontera amb Turquia.

"Ara els habitants de Bdama ja no s'atreveixen a portar pa als refugiats i els refugiats a la vegada temen tornar a Bdama perquè la policia els detindrà", ha explicat a Reuters Rami Abdulrahman, de l'Observatori Sirià per als Drets Humans.

stats